Zolpidem kopen

Is Zolpidem een zwaar slaapmiddel?

Is Zolpidem een zwaar slaapmiddel?

Bijna iedereen die weleens slaapproblemen heeft weet wat Zolpidem is. Het is misschien wel het bekendste slaapmiddel in Nederland. Dat is geen wonder, want zowel artsen als patienten zijn erg te spreken over de resultaten die in korte tijd gehaald kunnen worden met dit slaapmiddel. Snel de grip terug over het slaapritme, dat is wat men vaak over Zolpidem zegt. Maar is Zolpidem een zwaar slaapmiddel? In dit artikel leggen wij precies uit wat Zolpidem doet en hoe sterk het is in vergelijking met andere slaapmiddelen en slaappillen.

Inhoudsopgave

Wat doet Zolpidem

Zolpidem is een slaapmiddel dat direct een slaapprikkel op kan wekken. Nu klinkt het heel vanzelfsprekend dat Zolpidem een slaapmiddel is, maar dat is het niet perse. Heel veel slaapmiddelen die op de markt worden verkocht werken niet als daadwerkelijke slaappil. Het zijn vaak ontspannende middelen die door spierontspanning rust geven. Met deze werking kan je ook beter in slaap vallen.

Wat Zolpidem zo uniek maakt is dat het rechtstreeks werkt. Mensen die dit innemen zullen aangezet worden tot slaap. Hierdoor werkt het een stuk sneller dan andere slaapmiddelen. Zolpidem werkt al in 20-30 minuten na inname.

Voor wie is de Zolpidem werking bedoeld?

Het staat vast dat Zolpidem een algemeen slaapmiddel is. Dat wil zeggen dat het gebruikt kan worden om verschillende redenen. In al deze gevallen is de Zolpidem werking wel verbonden aan een regel:

Gebruik Zolpidem alleen volgens de voorschriften en het advies van je huisarts.

Zolpidem als slaapmiddel kan niet langer dan 1-2 weken gebruikt worden. Gedurende deze periode moet men minimaal 2 dagen tussen iedere inname laten zitten. Dit betekent dus dat je 2 nachten zonder medicatie moet slapen na iedere nacht met Zolpidem.

Dit slaapmiddel kan voorgeschreven en geadviseerd worden om de volgende situaties:

  • Je kan slecht slapen door overlast in en rondom het huis. Dit is vaak tijdelijke overlast waarbij dit slaapmiddel sporadisch of eenmalig gebruikt wordt.

  • Je hebt slaapproblemen door stress of mentale problemen. Hierbij mag Zolpidem maximaal 2 weken gebruikt worden.

  • Je hebt slaapproblemen door fysiek pijn, zoals het geval is na een heftige operatie of verwonding. Zolpidem wordt in dit soort gevallen slechts enkele dagen gebruikt.

Is Zolpidem een zwaar slaapmiddel?

Zolpidem wordt gezien als een zwaar slaapmiddel. Dat wil zeggen dat op een schaal van alle slaapmiddelen, Zolpidem een van de heftigste, zwaarste en meest impactvolle slaappillen is. Het wordt dan ook niet als eerste slaapmiddel voorgeschreven. Veel artsen en experts zullen eerst lichtere slaapmiddelen voorschrijven die minder snel met bijwerkingen komen. Eigenlijk kunnen we alle slaapmiddelen onderverdelen in 2 groepen: lichte en zware slaapmiddelen.

Lichte vormen van slaapmiddelen

Dit zijn slaapproducten die de drogist en supermarkt verkopen. Ondanks dat ze geen wetenschappelijke werking hebben, kunnen ze voor veel mensen wel een snellere nachtrust geven. Vooral als de overlast of pijn relatief laag is. Het voordeel van deze producten is dat ze op kruidenbasis zijn, waardoor ze bijna geen bijwerkingen of gevaren met zich meedragen.

Zwaardere slaappillen en slaapmiddelen

Als lichte slaappillen niet werken kan een professional ervoor kiezen om zwaardere medicijnen aan te raden. Dit zijn bijvoorbeeld benzodiazepinen zoals Diazepam, of slaappillen zoals Zolpidem en Zopiclon. Welke geschikt is hangt van de situatie af, maar veel artsen zullen eerst voor de minst zware optie kiezen.

Deze slaapmiddelen raden we aan

Er is niet een slaapmiddel dat voor iedereen de perfecte optie is. Jouw gezondheid, jouw lichaam en jouw situatie hebben hier invloed op. Vaak zal een arts of specialist eerst een licht slaapmiddel zoals melatonine aanraden. Dit is vrij verkrijgbaar bij de drogist. Bij mensen die last hebben van aanhoudende slaapproblemen kan een krachtig middel zoals Zolpidem aangeraden worden. Dit is niet verkrijgbaar bij de drogist, maar wel bij de online apotheek.