Zolpidem kopen
Het alternatief voor Zolpidem kopen bij Kruidvat

Het alternatief voor Zolpidem kopen bij Kruidvat

Het alternatief voor Zolpidem kopen Kruidvat

Wil jij Zolpidem bij Kruidvat kopen, maar ben je erachter gekomen dat jouw drogist dit slaapmedicijn niet op voorraad heeft? Dan ben je niet de enige. Veel Nederlanders kloppen bij ons aan omdat ze Zolpidem niet bij de Kruidvat, Etos of Trekpleister konden vinden. Dit komt niet vanwege voorraadproblemen, drogisten in Nederland verkopen deze slaappil hoe dan ook niet.

Daarom bieden wij een alternatief voor iedereen die Zolpidem wil kopen bij Kruidvat: Je kan het nu rechtstreeks bij onze online apotheek bestellen. Dit doe je met alle gemakken die je van de drogist gewend bent, terwijl je geniet van de kwaliteit die je ook bij je eigen apotheek krijgt. In dit artikel bespreken we precies hoe het zit met de verkoop van dit medicijn bij apotheken en drogisten.

Table of Contents

Waarom kan je geen Zolpidem kopen bij Kruidvat

Je kan geen Zolpidem kopen bij de Kruidvat. Drogisten in Nederland kunnen namelijk krachtige slaapmedicatie niet verkopen. Alleen een apotheek of online apotheek kan dit aanbieden. Bij drogisten vind je wel veel andere slaapproducten. Dit zijn vaak supplementen en kruidenmiddelen die een kalmerend effect hebben.

Deze producten zijn geen medicatie en hebben een minder sterk effect dan bijvoorbeeld Zolpidem. Mensen die last hebben van mindere vormen van slaapproblemen kunnen eerst deze producten proberen. Wie last heeft van ernstige, aanhoudende of acute slaapstoornissen heeft vaak meer baat bij krachtige slaapmedicatie.

Wat is Zolpidem precies

Zolpidem is een slaapmiddel. Dat klinkt logisch, maar als je kijkt naar alle Nederlandse slaappillen is dat best uniek. Heel veel slaapmiddelen zijn namelijk spierontspanners. Dit zijn medicijnen die je een rustig maken door de spieren in je lichaam te ontspannen. Andere slaapmiddelen zijn bijvoorbeeld pijnstillers zoals Paracetamol en Diazepam. Wanneer je niet kan slapen door pijn, kan een van deze pijnstillers een oplossing zijn.

Zolpidem werkt anders. Dit medicijn geeft direct een stofje af aan de hersenen dat slaap activeert. Wanneer een mens normaal in slaap valt maakt het een slaapstofje aan, dat aan de receptoren van je brein aangeeft dat je mag slapen. Mensen met een slaapprobleem maken dit stofje niet aan, waardoor ze de slaapprikkel niet krijgen. Zolpidem heeft dit stofje, waardoor je lichaam op medicatieve manier alsnog kan slapen.

Slaappillen zoals Zolpidem zorgen voor een betere, vaste nachtrust.

Zolpidemtartraat is hetzelfde medicijn

Misschien heb je de term Zolpidemtartraat ook wel eens voorbij zien komen. Deze term wordt ook gebruikt voor dit medicijn. Officieel, in medische kringen is Zolpidemtartraat de naam van dit slaapmiddel. Omdat dit een erg lange, ingewikkelde naam is, heeft de fabrikant ervoor gekozen dit product onder de naam Zolpidem op de markt te brengen. In de volksmond gebruiken we ook nog een derde term voor dit middel: Zolpidemtart. In werkelijkheid kan je al deze drie termen gebruiken, ze gaan uiteindelijk over hetzelfde product.

Officiele benaming

Zolpidemtartraat

Merknaam

Zolpidem

Veelgebruikte benamingen

Zolpidemtart en Zolpidemtar

Waarom is dit slaapmiddel zo krachtig

Zoals we net hebben uitgelegd stimuleert Zolpidem op een directe manier de slaap. In tegenstelling tot veel indirecte medicijnen geeft het een rechtstreeks slaapsignaal. Dit is een ontzettend krachtige oplossing, omdat het iedere andere prikkel kan overschrijven. Hierin ligt ook een gevaar. Hoe meer Zolpidem je slikt, hoe ‘gemakkelijker’ het lichaam wordt. Omdat je lichaam in slaap valt zonder zelf slaapstoffen te produceren krijgt het het gevoel dat deze stoffen niet meer nodig zijn. Gebruik je Zolpidem langer dan 1-2 weken, dan is dit effect substantieel groter. Daarom is het belangrijk om afhankelijkheid en gewenning te voorkomen.

Gebruik daarom Zolpidem altijd volgens de instructies van je arts en neem de bijsluiter door.

Zolpidem kan voor afhankelijkheid zorgen

Iedereen kan net wat anders op dit slaapmiddel reageren. Afhankelijk van je gewicht, leeftijd en gezondheid kan dit meer of minder effect hebben. Het is daarom belangrijk om alert te zijn op eventuele bijwerkingen. Afhankelijkheid treed vooral op bij langdurig en overmatig gebruik.